Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Makovo-višňová štrúdľa z lístkového cesta

Rýchla verzia klasického dezertu z krehkého lístkového cesta.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava plnky

mak mletý 160 g  mlieko polotučné 1,5% 0.15 l  cukor vanilkový ks  cukor práškový PL  škorica mletá ČL

Pomletý mak sparíme (zalejeme) horúcim mliekom, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor, škoricu a premiešame.

Príprava plnky

2. 

cesto lístkové 500 g  višňa 300 g  lekvár višňový

Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm, potrieme lekvárom a rovnomerne nanesieme makovú plnku. Po plnke rozhádžeme vykôstkované višne.

3. 

Cesto opatrne zrolujeme do závinu.

4. 

vajce slepačie ks

Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom.

5. 

Pečieme v rúre rozohriatej na 180 - 200°C asi 20 minút do zlatova.

6. 

cukor práškový

Povrch štrúdle posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť