Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Makovo-višňová štrúdľa z lístkového cesta

Rýchla verzia klasického dezertu z krehkého lístkového cesta.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava plnky

mak mletý 160 g  mlieko polotučné 1,5% 0.15 l  cukor vanilkový 1 ks  cukor práškový 4 PL  škorica mletá 1 ČL

Pomletý mak sparíme (zalejeme) horúcim mliekom, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor, škoricu a premiešame.

Príprava plnky

2. 

cesto lístkové 500 g  višňa 300 g  lekvár višňový

Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm, potrieme lekvárom a rovnomerne nanesieme makovú plnku. Po plnke rozhádžeme vykôstkované višne.

3. 

Cesto opatrne zrolujeme do závinu.

4. 

vajce slepačie 1 ks

Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom.

5. 

Pečieme v rúre rozohriatej na 180 - 200°C asi 20 minút do zlatova.

6. 

cukor práškový

Povrch štrúdle posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť