Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Makovec

Rýchly a jednoduchý makový koláč so slivkovým lekvárom.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

mlieko acidofilné 3,6% l  olej slnečnicový 100 ml  cukor práškový 250 g  cukor vanilkový 20 g  múka polohrubá 450 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ČL  mak mletý 100 g

Do acidofilného mlieka prilejeme olej, prisypeme práškový a vanilkový cukor, polohrubú múku a dobre rozmiešame. Pridáme sódu bikarbónu a opätovne zmes dobre premiešame. Nakoniec zamiešame mak.

Cesto

2. 

maslo  múka polohrubá  lekvár slivkový

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Na cesto lyžičkou pravidelne rozmiestnime kúsky slivkového lekváru.

3. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 175°C 25 až 30 minút. Či je koláč upečený vyskúšame zapichnutím špajdle do neho. Po jej vytiahnutí sa nesmie jej koniec na pohmat lepiť.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť