Makové kolieska

Jemné kolieska ktorých chuť prekvapí.

 

Počet porcií: 30

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  puding vanilkový - prášok 15 g  cukor práškový 80 g

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť na izbovú teplotu.

Príprava krému

2. 

maslo 80 g

Vmiešame do neho maslo ...

3. 

kakao - prášok 1 PL

...a kakao. Dohladka vymiešame a uložíme do chladničky.

4. Cesto

múka hladká 150 g  mak mletý 125 g  cukor práškový 125 g  vajce slepačie 1 ks  maslo 125 g

V miske zmiešame múku, mak, cukor, vajce a maslo. Vypracujeme cesto ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 minút odpočívať.

Cesto

5. Pečenie koliesok

múka hladká

Rúru predhrejeme na 130°C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho malé kolieska.

Pečenie koliesok

6. 

Potom kolieska opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre ich 25 minút pri teplote 130°C usušíme.

7. Plnenie a zdobenie

Na polovicu koliesok nastriekame pripravený krém.

Plnenie a zdobenie

8. 

Krém zakryjeme druhou polovicou koliesok.

9. 

čokoláda na varenie 55%  mandle sladké jadrá

Vrch koliesok ozdobíme kvapkou rozpustenej čokolády do ktorej vložme mandľu alebo lieskový oriešok.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť