Makaróny zapečené s karfiolom, šampiňónmi a gorgonzolou

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

karfiol 300 g

Karfiol očistíme, umyjeme, rozdelíme na ružičky. Tie uvaríme v pare skoro do mäkka.

2. 

šampiňóny 200 g  olej olivový 1 PL  cesnak 1 strúčik

Menšie šampiňóny umyjeme, odstránime všetky nečistoty a rozkrájame na štvrtky. Podusíme v panvici na oleji cca 5 minút. Počas dusenia pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

3. 

makaróny 300 g  soľ ½ ČL

Medzitým ako sa varí karfiol, dusia šampiňóny, uvaríme makaróny podľa návodu na obale.

4. 

paradajkový pretlak 150 ml  soľ ½ ĆL

Do šampiňónov prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a odstavíme. V mise zmiešame takmer uvarený karfiol, šampiňóny v paradajkovej omáčke a uvarené makaróny. Osolíme.

5. 

syr Gorgonzola 150 g

Zmes vylejeme do zapekacej nádoby. Navrch poukladáme kusy syru, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200° C približne 10 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť