Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Makaróny zapečené s karfiolom, šampiňónmi a gorgonzolou

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

karfiol 300 g

Karfiol očistíme, umyjeme, rozdelíme na ružičky. Tie uvaríme v pare skoro do mäkka.

2. 

šampiňóny 200 g  olej olivový 1 PL  cesnak 1 strúčik

Menšie šampiňóny umyjeme, odstránime všetky nečistoty a rozkrájame na štvrtky. Podusíme v panvici na oleji cca 5 minút. Počas dusenia pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

3. 

makaróny 300 g  soľ ½ ČL

Medzitým ako sa varí karfiol, dusia šampiňóny, uvaríme makaróny podľa návodu na obale.

4. 

paradajkový pretlak 150 ml  soľ ½ ĆL

Do šampiňónov prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a odstavíme. V mise zmiešame takmer uvarený karfiol, šampiňóny v paradajkovej omáčke a uvarené makaróny. Osolíme.

5. 

syr Gorgonzola 150 g

Zmes vylejeme do zapekacej nádoby. Navrch poukladáme kusy syru, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200° C približne 10 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť