svetvomne.sk

Lokše zo zemiakového cesta v prášku

Chutné lokše s použitím obľúbeného polotovaru do výsledného cesta.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiakové cesto v prášku - polotovar 280 g  voda 500 ml  vajce slepačie 2 ks

Do misky nasypeme polotovar. V druhej miske zmiešame vodu s vajíčkami.

2. 

Vodu nalejeme do suchej zmesi, zamiešame a necháme postáť.

3. 

múka hladká 200 g

Pridáme múku...

4. 

...a vymiesime cesto.

5. 

múka hladká

Z cesta vytvoríme valček ktorý nakrájame na približne 25 dielikov. Dieliky postupne na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru tenšej placky. Pri vaľkaní placku otáčame a podsypávame múkou.

6. 

Staršiu teflónovú panvicu nahrejeme a do suchej vložíme lokšu. 2 minúty opekáme pri strednom plameni ohňa.

7. 

Lokšu otočíme a opäť 2 minúty opekáme z druhej strany. Uvedené časy závisia od intenzity ohňa pod panvicou.

8. 

Po každej placke - lokši panvicu utrieme od múky papierovou kuchynskou utierkou. Na utieranie môžeme použiť vždy ten istý kúsok utierky, len podľa potreby ho vymeníme.

9. 

Upečené lokše ukladáme na plytký tanier a prikryjeme ich hlbokým tanierom. Takto primerane zmäknú. V tanieroch ich môžeme aj podľa potreby krátko ohriať v rúre. Pred podávaním každú lokšu omastíme - najlepšie husacou masťou z pekáča v ktorom sme piekli kačku.

10. Najchutnejšie servírovanie

... s pečenou kačicou...

Najchutnejšie servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť