Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zemiakové prílohy

Lokše

Recept na chutné a jednoduché lokše.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Uvaríme zemiaky

zemiaky 800 g  soľ 1 ČL

Neošúpané zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili prípadnú hlinu. Umyté zemiaky vložíme do hrnca. Zalejeme vodou tak, aby každý zemiak bol pod hladinou vody. Vodu osolíme. Zemiaky uvaríme v šupe takmer do mäkka.

2. Rozmixujeme zemiaky

Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a vložíme do mixéra.

3. Vypracujeme cesto

múka polohrubá 150 g  soľ 1 ČL

Rozmixované zemiaky zmiešame s múkou, osolíme, rukami vypracujeme cesto.

Vypracujeme cesto

4. Vyvaľkáme tenkú placku

Z cesta vytvárame približne rovnaké guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenkú placku.

Vyvaľkáme tenkú placku

5. Opečieme

Placky z obidvoch strán opečieme na sucho na teflónovej panvici.

Opečieme

6. Servírujeme

Hotové lokše potrieme masťou (najlepšie husacou), alebo len roztopeným maslom, poprípade olivovým olejom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť