svetvomne.sk

Lokše

Recept na chutné a jednoduché lokše.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Uvaríme zemiaky

zemiaky 800 g  soľ 1 ČL

Neošúpané zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili prípadnú hlinu. Umyté zemiaky vložíme do hrnca. Zalejeme vodou tak, aby každý zemiak bol pod hladinou vody. Vodu osolíme. Zemiaky uvaríme v šupe takmer do mäkka.

2. Rozmixujeme zemiaky

Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a vložíme do mixéra.

3. Vypracujeme cesto

múka polohrubá 150 g  soľ 1 ČL

Rozmixované zemiaky zmiešame s múkou, osolíme, rukami vypracujeme cesto.

Vypracujeme cesto

4. Vyvaľkáme tenkú placku

Z cesta vytvárame približne rovnaké guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenkú placku.

Vyvaľkáme tenkú placku

5. Opečieme

Placky z obidvoch strán opečieme na sucho na teflónovej panvici.

Opečieme

6. Servírujeme

Hotové lokše potrieme masťou (najlepšie husacou), alebo len roztopeným maslom, poprípade olivovým olejom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť