svetvomne.sk

Linecké penové košíčky

Super recept na labužnícke košíčky z krehkého cesta, plnené džemom a kakaovým krémom.

 

Počet porcií: 22

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

múka hladká 210 g  cukor práškový 50 g  cukor vanilkový 1 ks  vaječný žĺtok 2 ks  tuk stužený - margarín 105 g  citrónová kôra ½ ČL

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na chvíľu do chladu.

Cesto

2. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5mm.

3. 

Pomocou formičky na košíčky vykrajujeme cesto a vtláčame do formičiek. Cesto vidličkou prepichneme. Formičky poukladáme na plech a pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút do ružova.

4. 

lekvár ríbezľový

Upečené košíčky vyklopíme z formičiek a do každého košíčka dáme trochu lekváru.

5. Príprava čokoládového krému

vajce slepačie 1 ks  cukor práškový 70 g  kakao - prášok 1 PL

Nad parou vyšľaháme vajce s cukrom, pokiaľ zmes nestuhne. Necháme ju chvíľu vychladnúť a pridáme kakao.

Príprava čokoládového krému

6. 

maslo 90 g

Zmäkknuté maslo vyšľaháme do penista a postupne do neho pridávame vychladnutú vaječnú zmes.

7. 

Takto pripraveným čokoládovým krémom naplníme košíčky po okraj.

8. 

Krém nožom zarovnáme.

9. Príprava peny

vaječný bielok 2 ks  cukor práškový 180 g

Nad parou (vo vodnom kúpeli) vyšľaháme bielky s preosiatym cukrom asi 5 minút pokiaľ pena nezhustne.

Príprava peny

10. 

Bielkovou penou naplníme cukrárske vrecko a košíčky ozdobíme.

11. 

čokoláda na varenie 55%  orechy lieskové mleté

Povrch polejeme roztopenou čokoládou a posypeme drvenými orechami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť