Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Letný zeleninový boršč

Svieža polievka plná zeleniny. Vhodná aj na konzumáciu v rámci diétneho odľahčujúceho dňa, kedy si polievku doprajeme vždy počas hlavného jedla.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  mrkva 250 g  zemiaky 250 g  cuketa 250 g  kel 200 g  karfiol 200 g

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

olej olivový 2 PL

Cibuľu nadrobno pokrájame a ľahko ju osmažíme na oleji. Mrkvu pokrájame na kolieska, pridáme ju k cibuli, premiešame.

3. 

soľ 1 ČL  rasca mletá ½ ČL

K mrkve pridáme zemiaky a cuketu nakrájanú na kocky a karfiol s kelom pokrájaný na drobno. Osolíme, pridáme rascu a 5 minút za stáleho miešania zeleninu opekáme.

4. 

voda 2 l

Prilejeme horúcu vodu a zeleninu uvaríme do mäkka (20 minút).

5. 

paradajky sterilizované 400 g

Do uvarenej zeleniny pridáme nadrobno nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom v ktorom boli konzervované. Prevaríme.

6. 

petržlenová vňať 1 PL

Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť