Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Letný zeleninový boršč

Svieža polievka plná zeleniny. Vhodná aj na konzumáciu v rámci diétneho odľahčujúceho dňa, kedy si polievku doprajeme vždy počas hlavného jedla.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  mrkva 250 g  zemiaky 250 g  cuketa 250 g  kel 200 g  karfiol 200 g

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

olej olivový 2 PL

Cibuľu nadrobno pokrájame a ľahko ju osmažíme na oleji. Mrkvu pokrájame na kolieska, pridáme ju k cibuli, premiešame.

3. 

soľ 1 ČL  rasca mletá ½ ČL

K mrkve pridáme zemiaky a cuketu nakrájanú na kocky a karfiol s kelom pokrájaný na drobno. Osolíme, pridáme rascu a 5 minút za stáleho miešania zeleninu opekáme.

4. 

voda 2 l

Prilejeme horúcu vodu a zeleninu uvaríme do mäkka (20 minút).

5. 

paradajky sterilizované 400 g

Do uvarenej zeleniny pridáme nadrobno nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom v ktorom boli konzervované. Prevaríme.

6. 

petržlenová vňať 1 PL

Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť