Kysnutý rebarborový osúch s džemom

Chutný koláčik, naspodu chrumkavý, na povrchu jemný a kyslastý.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 15 g

V teplom mlieku s trochou cukru necháme vzísť droždie.

2. 

múka hladká 300 g  cukor kryštálový 30 g

Do misy nasypeme múku a cukor.

3. 

olej slnečnicový 70 ml

Prilejeme olej a kvások. Cesto premiešame a ak je priveľmi husté dolejeme ešte trochu (50 ml) mlieka.

4. 

Vymiesime cesto a necháme na teplom mieste zakryté vykysnúť.

5. 

rebarbora 200 g

Rebarboru ľahko ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kúsky.

6. 

olej slnečnicový

Do plechu na pečenie (42x38) si pripravíme papier na pečenie. Vložíme do neho cesto a pomocou rúk potretých olejom cesto roztiahneme, prípadne rozvaľkáme malým valčekom na vaľkanie v plechu.

7. 

džem ovocný 150 g

Na cesto natrieme riedky džem.

8. 

Po povrchu rozložíme rebarboru.

9. 

cukor práškový

Upečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Teplý koláč pocukrujeme a po vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť