Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Kysnutý rebarborový osúch s džemom

Chutný koláčik, naspodu chrumkavý, na povrchu jemný a kyslastý.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 15 g

V teplom mlieku s trochou cukru necháme vzísť droždie.

2. 

múka hladká 300 g  cukor kryštálový 30 g

Do misy nasypeme múku a cukor.

3. 

olej slnečnicový 70 ml

Prilejeme olej a kvások. Cesto premiešame a ak je priveľmi husté dolejeme ešte trochu (50 ml) mlieka.

4. 

Vymiesime cesto a necháme na teplom mieste zakryté vykysnúť.

5. 

rebarbora 200 g

Rebarboru ľahko ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kúsky.

6. 

olej slnečnicový

Do plechu na pečenie (42x38) si pripravíme papier na pečenie. Vložíme do neho cesto a pomocou rúk potretých olejom cesto roztiahneme, prípadne rozvaľkáme malým valčekom na vaľkanie v plechu.

7. 

džem ovocný 150 g

Na cesto natrieme riedky džem.

8. 

Po povrchu rozložíme rebarboru.

9. 

cukor práškový

Upečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Teplý koláč pocukrujeme a po vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť