RECEPTY

Kysnutý rebarborový osúch s džemom

Kysnutý rebarborový osúch s džemom

Chutný koláčik, naspodu chrumkavý, na povrchu jemný a kyslastý.

recept,fotorecept,rebarbora,Koláče,

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový30gramov
cukor práškový-
droždie čerstvé15gramov
džem ovocný150gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka hladká300gramov
olej slnečnicový70mililitrov
olej slnečnicový-
rebarbora200gramov

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 15 gramov

V teplom mlieku s trochou cukru necháme vzísť droždie.

2. 

múka hladká 300 gramov  cukor kryštálový 30 gramov

Do misy nasypeme múku a cukor.

3. 

olej slnečnicový 70 mililitrov

Prilejeme olej a kvások. Cesto premiešame a ak je priveľmi husté dolejeme ešte trochu (50 ml) mlieka.

4. 

Vymiesime cesto a necháme na teplom mieste zakryté vykysnúť.

5. 

rebarbora 200 gramov

Rebarboru ľahko ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kúsky.

6. 

olej slnečnicový

Do plechu na pečenie (42x38) si pripravíme papier na pečenie. Vložíme do neho cesto a pomocou rúk potretých olejom cesto roztiahneme, prípadne rozvaľkáme malým valčekom na vaľkanie v plechu.

7. 

džem ovocný 150 gramov

Na cesto natrieme riedky džem.

8. 

Po povrchu rozložíme rebarboru.

9. 

cukor práškový

Upečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Teplý koláč pocukrujeme a po vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies