RECEPTY

Kuracinka v cibuľovej omáčke

Kuracinka v cibuľovej omáčke

Šťavnatá, voňavá kuracinka v cibuľkovej omáčke.

recept,fotorecept,kuracie prsia,cibuľa,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak sušený-
cibuľa1kus
horčica plnotučná1polievková lyžica
kečup1polievková lyžica
korenie čierne mleté-
kuracie prsia500gramov
múka hladká1polievková lyžica
olej slnečnicový2polievkové lyžice
paprika červená mletá1štipka
sójová omáčka1čajová lyžička
voda¼litra

 

Recept

1. 

kuracie prsia 500 gramov

Mäso upravíme na rezne, mierne naklepeme.

2. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  horčica plnotučná 1 polievková lyžica  kečup 1 polievková lyžica  cesnak sušený  korenie čierne mleté  sójová omáčka 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 štipka

Zo všetkých ingrediencií si pripravíme marinádu, ktorou potrieme mäso z oboch strán a necháme v chlade odležať asi pol hodinu.

3. 

Namarinované mäso sprudka opražíme.

4. 

cibuľa 1 kus

Opražené mäso preložíme na pekáč a vo výpeku opražíme cibuľku, ktorou mäso posypeme a zalejeme výpekom.

5. 

voda ¼ litra  múka hladká 1 polievková lyžica

Mäso podlejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali trochu múky. Pečieme cca 15 minút v rozohriatej rúre.

6. 

Vhodnou prílohou môže byť zemiaková kaša alebo dusená ryža preliata výpekom a zeleninka podľa chuti.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies