Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Kuracie srdcia na smotane

Recept na jednoduché ale chutné hydinové srdiečka s mrkvou a šampiňónmi v smotanovej omáčke.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mrkva 150 g  cibuľa 70 g  olej repkový ½ dl  korenie čierne mleté ¼ ČL  rasca mletá ¼ ČL

Mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame. Restujeme spolu na rozpálenom oleji s korením asi 10 minút.

2. 

kuracie srdcia 500 g

Kuracie srdcia poprekrajujeme a pridáme do hrnca. Premiešavame a restujeme aby sa trochu zatiahli.

3. 

šampiňóny 500 g

Pridáme šampiňóny prekrájané na štvrťky a dusíme spolu zakryté 40 minút.

4. 

smotana na varenie (10-12% tuku) 200 ml  múka hladká 1 PL  soľ 1 Čl  paprika červená mletá 1 ČL  voda 300 ml

Medzičasom si pripravíme zmes na zahustenie. Zmiešame metličkou smotanu s múkou. Primiešame papriku a soľ. Rozriedime vodou.

5. 

Až budú srdcia uvarené domäkka, pridáme zmes na zahustenie a privedieme do varu aby omáčka zhustla. Podľa potreby doriedime vodou, alebo mliekom, prípadne dochutíme.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť