svetvomne.sk

Kuracie špenátovo-vaječné roládky

Jednoduchá a rýchla príprava ľahko diétneho obeda či večere.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Kuracie rolky

maslo 10 g  vajce slepačie 2 ks  soľ ¼ ČL

V panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme vajcia so soľou a zamiešame praženicu.

Kuracie rolky

2. 

špenátové listy čerstvé 50 g

Špenát premyjeme na sitku, prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať.

3. 

kuracie prsia 400 g

Umyté kuracie prsia osušíme a prekrojíme tak, aby vznikli 4 rezne.

4. 

soľ  paprika červená mletá  cesnak sušený

Z oboch strán ich vyklepeme, rozložíme na dosku, osolíme, posypeme paprikou a cesnakom. Na mäso rozdelíme špenátové listy.

5. 

Na špenát rozdelíme praženicu.

6. 

olej olivový 30 ml

Na panvici rozohrejeme olej. Kuracie prsia stočíme do roliek a na oleji ich prudko osmažíme, z oboch strán, čím sa zatiahnu.

7. 

voda 100 ml

Podlejeme vodou, zakryjeme a 20 minút dusíme. Potom panvicu odokryjeme, rolky otočíme a 5 minút necháme vodu prudko odpariť.

8. 

múka hladká 1.5 PL  olej olivový

Nakoniec ich zľahka namočíme v múke, vrátime na panvicu, pokvapkáme olejom a osmažíme zo všetkých strán.

9. Ryža s kukuricou

ryža 200 g  olej olivový 15 ml  kukurica sterilizovaná 150 g

Ryžu umyjeme na sitku, necháme odkvapkať, osmažíme na oleji a primiešame kukuricu.

Ryža s kukuricou

10. 

soľ ½ ČL  voda

Osolíme, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad povrch ryže a uvaríme do mäkka. Premiešame.

11. 

špenátové listy čerstvé

K rolkám podávame ryžu s kukuricou a servírujeme s čerstvými špenátovými listami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť