Kuracie soté s omáčkou z ustríc

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie prsia 700 g

Kuracie mäso najkrájame na menšie plátky.

2. Príprava zmesi

škrob kukuričný 3 PL  voda 20 ml  víno ryžové 3 ČL  soľ

Škrob rozmiešame vo vode. Ryžové víno zmiešame so soľou a jednou tretinou rozmiešaného škrobu.

Príprava zmesi

3. 

pór 60 g  zázvor koreň 20 g  paprika 3 ks

Mäso zmiešame s pripravenou zmesou a necháme v chlade odpočívať.Opláchneme pór, ošúpeme zázvor a pokrájame nadrobno. Papriku nakrájame na kúsky menšie ako kúsky mäsa.

4. Príprava omáčky

ustricová omáčka 30 ml  sójová omáčka 30 ml  soľ  cukor kryštálový  víno ryžové 30 ml

Zmiešame sójovú omáčku, omáčku z ustríc, ryžové víno, štipku cukru a štipku soli. Primiešame zvyšný rozmiešaný škrob.

Príprava omáčky

5. Opražíme

olej slnečnicový 100 ml

Rozpálime olej vo woku. Pridáme mäso a opekáme kúsky papriky za stáleho miešania, pokiaľ suroviny ľahko nezhnednú. Potom ich vyberieme.

6. Varíme

Do panvice vložíme pór, zázvor a za stáleho miešania krátko opražíme. Pridáme mäso a papriku. Prilejeme omáčku a uvedieme do varu. Podávame s ryžou alebo opekanými rezancami.

Varíme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť