Kuracie roládky so žemľovou plnkou

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie prsia 400 g  soľ

Väčšie kuracie prsia naklepeme na tenšie pláty. Posolíme.

2. Plnka

rožok biely 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 150 ml  soľ zeleninová  majoránka  maslo 15 g  vajce slepačie 1 ks  petržlenová vňať  cesnak 1 strúčik  paprika kápia čerstvá ½ ks  korenie čierne mleté

Staršie rožky alebo žemle nakrájame na malé kocky, vložíme do misky a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vegetu, čierne korenie, majoránku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, kúsok masla, vajce, pretlačený cesnak, kúsok kápie nakrájanej na drobno pre farebnú mozaiku. Keď sa pečivo napije a zmäkne všetky suroviny poriadne premiešame.

Plnka

3. 

Na kuracie prsia rovnomerne rozložíme plnku tak, aby sa dala zvinúť.

4. 

korenie grilovacie  olej olivový

Kuracie prsia s plnkou zvinieme, v prípade ak by plnka vytekala, na koncoch spojíme špáradlom alebo niťou. Potrieme olejom a  posypeme grilovacím korením.

5. 

slanina oravská 120 g  voda 100 ml

Na vrch rolád poukladáme plátky oravskej alebo anglickej slaniny. Podlejeme trochou vody.

7. 

Pečieme na 200°C asi 30 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť