RECEPTY

Kuracie roládky so žemľovou plnkou

Kuracie roládky so žemľovou plnkou

recept,fotorecept,kuracie prsia,rožok biely,korenie majorán sušený,petržlenová vňať,slanina oravská,paprika kápia čerstvá,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak1strúčik
korenie grilovacie-
korenie majorán sušený-
korenie čierne mleté-
kuracie prsia400gramov
maslo15gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
olej olivový-
paprika kápia čerstvá½kusu
petržlenová vňať-
rožok biely2kusy
slanina oravská120gramov
soľ-
soľ zeleninová-
vajce slepačie1kus
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

kuracie prsia 400 gramov  soľ

Väčšie kuracie prsia naklepeme na tenšie pláty. Posolíme.

2. Plnka

rožok biely 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  soľ zeleninová  korenie majorán sušený  maslo 15 gramov  vajce slepačie 1 kus  petržlenová vňať  cesnak 1 strúčik  paprika kápia čerstvá ½ kusu  korenie čierne mleté

Staršie rožky alebo žemle nakrájame na malé kocky, vložíme do misky a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vegetu, čierne korenie, majorán, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, kúsok masla, vajce, pretlačený cesnak, kúsok kápie nakrájanej na drobno pre farebnú mozaiku. Keď sa pečivo napije a zmäkne všetky suroviny poriadne premiešame.

3. 

Na kuracie prsia rovnomerne rozložíme plnku tak, aby sa dala zvinúť.

4. 

korenie grilovacie  olej olivový

Kuracie prsia s plnkou zvinieme, v prípade ak by plnka vytekala, na koncoch spojíme špáradlom alebo niťou. Potrieme olejom a  posypeme grilovacím korením.

5. 

slanina oravská 120 gramov  voda 100 mililitrov

Na vrch rolád poukladáme plátky oravskej alebo anglickej slaniny. Podlejeme trochou vody.

6. 

Pečieme na 200°C asi 30 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies