svetvomne.sk

Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku

Jemné a šťavnaté kuracie rezne obalené v nadýchanom zemiakovom cestíčku. Podávame s obľúbenou restovanou alebo surovou zeleninkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie prsia 500 g  soľ  korenie čierne mleté

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Rezne nasolíme a okoreníme.

2. 

zemiaky 230 g

Zemiaky očistíme, nastrúhame najemno alebo rozmixujeme.

3. 

vajce slepačie 1 ks  soľ zeleninová 3 ČL  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  múka hladká 220 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

Do misky dáme nastrúhané zemiaky, vajce, zeleninovú soľ (podravka,vegeta), kypriaci prášok, múku a mlieko a  vymiešame hladké cestíčko.

4. 

múka hladká

Rezne obalíme v hladkej múke, namočíme ich v zemiakovom cestíčku.

5. 

Vyprážame ich z oboch strán dozlatista.

6. 

Rezne odkladáme do misky podloženej servítkami, do ktorých odkvapká nadbytočný olej.

7. 

Podávame so zeleninou a obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť