Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Kuracie prsia s hlivovou omáčkou

Kuracie prsia v hlivovej omáčke nadchnú i tých náročnejších hostí.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Kuracie prsia opečieme

kuracie prsia 350 g  soľ  korenie grilovacie  olej olivový PL

Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, na oleji ich zľahka dozlatista z každej strany opečieme.

Kuracie prsia opečieme

2. Nakrájame jarnú cibuľku a hlivu

cibuľka jarná ks  hliva ustricová 400 g

Pokkiaľ sa mäso zatiahne, nakrájame si cibuľku na kolieska a hlivu na tenké plátky.

Nakrájame jarnú cibuľku a hlivu

3. Pražíme

Mäso z panvice vyberieme, odložíme ho na tanier. Do panvice rovnomerne nasypeme nakrájané cibuľky a hlivu. Pražíme 3 až 4 minúty, kým nie je hliva s cibuľami mäkká.

Pražíme

4. Dusíme

smotana sladká na varenie 250 ml  soľ

Do panvice pridáme kuracie prsia, spolu všetko dusíme 3 minúty. Po troch minútach obsah panvice zalejeme smotanou na varenie. Ak sa nám omáčka zdá príliš riedka, môžme ju zahustiť 1 PL hladkej múky. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

Dusíme

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť