RECEPTY

Kuracie prsia na bielej reďkovke

Kuracie prsia na bielej reďkovke

Skutočne lahodná pochúťka. Podávame s ryžou, posypané čerstvou, prípadne sušenou, pažítkou.

recept,fotorecept,kuracie prsia,reďkovka biela,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
kuracie prsia500gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
olej tekvicový2polievkové lyžice
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
reďkovka biela500gramov
ryža dlhozrnná Parboiled200gramov
soľ2.5čajovej lyžičky
vajce slepačie4kusy
voda1deciliter
voda-
šafran½čajovej lyžičky

 

Recept

1. Príprava mäsa

kuracie prsia 500 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  voda 1 deciliter

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Vo woku ohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré oprážame do zatiahnutia. Dosypeme soľ a koreniny, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 25 minút.

2. Biela reďkovka

reďkovka biela 500 gramov

Bielu reďkovku očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle na slížiky.

3. 

Pridáme ju k mäsu a ďalej pod pokrievkou všetko spolu ešte 10 - 15 minút dusíme.

4. 

vajce slepačie 4 kusy

Vajíčka rozmiešame a vlejeme ich k reďkovke s mäsom.

5. 

Miešame do zrazenia vajec.

6. Šafranová ryža

ryža dlhozrnná Parboiled 200 gramov  olej tekvicový 2 polievkové lyžice  šafran ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky  voda

Kuracie prsia na bielej reďkovke môžeme podávať s rôznymi druhmi ryže. Najlepšie však chutia so šafranovou ryžou. Pripravíme ju nasledovne. Ryžu premyjeme na sitku pod tečúcou vodou. Do hrnca nalejeme olej (tekvicový - ryža získa od neho tmavšiu farbu), mierne ho ohrejeme, pridáme ryžu, ktorú cca 2 - 3 minútky oprážame. Prisypeme šafran a soľ, zamiešame a zalejeme horúcou vodou asi 1,5 cm nad ryžu (vodu môžeme zmiešať s trochou bieleho vína). Uvaríme pod pokrievkou do mäkka. Ryža je jemne pikantná.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies