Kuracie prsia na bielej reďkovke

Skutočne lahodná pochúťka. Podávame s ryžou, posypané čerstvou, prípadne sušenou, pažítkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

kuracie prsia 500 g  soľ 2 ČL  paprika červená mletá ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  olej slnečnicový 2 PL  voda 1 dl

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Vo woku ohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré oprážame do zatiahnutia. Dosypeme soľ a koreniny, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 25 minút.

Príprava mäsa

2. Biela reďkovka

reďkovka biela 500 g

Bielu reďkovku očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle na slížiky.

Biela reďkovka

3. 

Pridáme ju k mäsu a ďalej pod pokrievkou všetko spolu ešte 10 - 15 minút dusíme.

4. 

vajce slepačie 4 ks

Vajíčka rozmiešame a vlejeme ich k reďkovke s mäsom.

5. 

Miešame do zrazenia vajec.

6. Šafranová ryža

ryža dlhozrnná Parboiled 200 g  olej tekvicový 2 PL  šafran ½ ČL  soľ ½ ČL  voda

Kuracie prsia na bielej reďkovke môžeme podávať s rôznymi druhmi ryže. Najlepšie však chutia so šafranovou ryžou. Pripravíme ju nasledovne. Ryžu premyjeme na sitku pod tečúcou vodou. Do hrnca nalejeme olej (tekvicový - ryža získa od neho tmavšiu farbu), mierne ho ohrejeme, pridáme ryžu, ktorú cca 2 - 3 minútky oprážame. Prisypeme šafran a soľ, zamiešame a zalejeme horúcou vodou asi 1,5 cm nad ryžu (vodu môžeme zmiešať s trochou bieleho vína). Uvaríme pod pokrievkou do mäkka. Ryža je jemne pikantná.

Šafranová ryža

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť