Kuracie po čínsky

Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Marináda

ocot 1 ČL  chilli sladká omáčka 4 ČL  sójová omáčka 5 ČL  škrob zemiakový 2 ČL  cesnak sušený 1 ČL  soľ zeleninová 3 ČL  olej slnečnicový 2 ČL  korenie karí 1 ČL

Uvedené prísady zamiešame na marinádu, pridáme do nej na rezance pokrájané kuracie mäso a poriadne premiešame. Necháme chvíľu v chlade odležať.

Marináda

2. 

kuracie prsia 500 g  olej slnečnicový 5 PL

Na rozohriatom oleji prudko opražíme namarinované mäso.

3. 

zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 500 g

Keď je mäso orestované, pridáme k nemu zeleninovú zmes a na miernom ohni spolu opekáme asi 5 minút.

4. 

voda 300 ml  škrob zemiakový 1 PL

Zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali škrob a dusíme asi 20 minút, pokiaľ zelenina s mäsom nezmäkne.

5. 

Dochutíme soľou, vegetou a sladkou chilli omáčkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť