svetvomne.sk

Kuracie batôžky plnené fetou

Šťavnaté kuracie mäsko plnené syrom v lahodnej omáčke.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Syrová plnka

syr Feta 200 g  syr Gouda 200 g  vajce slepačie 1 ks  oregano 1 ČL

Fetu roztlačíme v hlbokom tanieri vidličkou. Pridáme postúhanú goudu, vajce, oregano a plnku vymiešame.

Syrová plnka

2. Kuracie mäso

kuracie prsia 1000 g

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame a po oboch stranách vyklepeme. Do stredu každého mäsa vložíme primerané množstvo plnky.

Kuracie mäso

3. Tvoríme batôžky

Mäso zabalíme a previažeme niťou do kríža.

Tvoríme batôžky

4. 

múka hladká

Každý batôžtek obalíme v hladkej múke.

5. Dusenie

olej olivový 50 ml  voda

V panvici zohrejeme olej a vložíme doňho mäso. Zľahka posolíme, zakryjeme a dusíme 15 minút. Podľa potreby môžeme podliať niekoľkými lyžicami vody.

Dusenie

6. 

Mäso otočíme a opäť zakryté dusíme 15 mnút.

7. Omáčka

mlieko polotučné 1,5% 200 ml

Mäso vyberieme z panvice. K výpeku prilejeme mlieko, prevaríme.

Omáčka

8. 

smotana sladká na varenie 150 ml  múka hladká 1 PL  oregano 1 ČL

V smotane rozmiešame múku a oregáno a nálev prilejeme k omáčkovému základu na panvici. Prevaríme.

9. 

Z mäsa odstránime nite a kuracie batôžky vložíme do horúcej omáčky.

10. Servírujeme

Podávame s pečeným zemiakmi, hranolkami, ryžou alebo cestovinou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť