RECEPTY

Kuracia roláda s mletým mäsom

Kuracia roláda s mletým mäsom

Vynikajúca roláda z vykosteného kurčaťa plnená mäsovou plnkou. Servírujeme teplú so zemiakovým pyré. Chutná aj na studeno s pečivom.

recept,fotorecept,kurča,bravčové mleté mäso,šunka bravčová,slanina oravská,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso300gramov
cesnak5strúčikov
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kurča1800gramov
mrkva250gramov
olej olivový3polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
slanina oravská100gramov
soľ3.5čajovej lyžičky
voda2decilitre
šunka bravčová100gramov

 

Recept

1. Príprava kurčaťa

kurča 1800 gramov  soľ 2 čajové lyžičky

Kurča umyjeme, vykostíme, položíme na väčšie mikroténové vrecúško, jemne naklepeme a osolíme.

2. Príprava plnky

mrkva 250 gramov  cibuľa 100 gramov  cesnak 5 strúčikov  bravčové mleté mäso 300 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu očistíme a nakrájame. Cesnak očistíme a prelisujeme. Uvedené ingrediencie pridáme do mletého mäsa. Prisypeme soľ, korenie a všetko dobre zamiešame.

3. Plnenie

šunka bravčová 100 gramov

Na plát kuracieho mäsa rozložíme plátky šunky, alebo údeného mäsa.

4. 

Na šunku rovnomerne rozložíme plnku.

5. 

Pomocou mikroténového vrecka roládu zavinieme. Chytíme okraj vrecka a preložíme ho aj s mäsom.

6. 

Vrecko rozvinieme a opakujeme postup pričom roládu stáčame a postupujeme až k opačnému okraju.

7. Obviazanie niťou

slanina oravská 100 gramov

Na povrch rolády poukladáme prúžky slaniny a pomocou kuchynskej nite roládu zviažeme a spevníme.

8. 

soľ ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  olej olivový 3 polievkové lyžice  voda 2 decilitre

Roládu vložíme do pekáča, posolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a pečieme na 200°C v rozohriatej rúre 50 minút.

9. 

Po 50 minútach ju odokryjeme, polejeme výpekom a 10 minút necháme zapiecť. Z mierne vychladnutej rolády odstránime nite a na doske ju pokrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies