svetvomne.sk

Kuracia polievka s ružičkovým kelom a domácimi rezancami

Výborná kuracia polievka s mäsom, zeleninou a s vlastnoručne pripravenými domácimi rezancami.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie chrbáty 400 g  soľ

Umyté kuracie drobky zalejeme približne 2 litrami vody a dáme ich variť. Keď začnú vrieť, z polievky odoberieme penu. Pridáme soľ a necháme pomaly vrieť.

2. 

cibuľa 1 ks  cesnak 1 štipka  zemiaky 1 ks  mrkva 3 ks  petržlen 1 ks  rasca drvená 1 štipka  korenie nové - pimentovník pravý 1 ks  korenie čierne celé 5 ks  soľ zeleninová 2 PL  bujón kurací 1 ks

Do polievky pridáme očistenú cibuľu, cesnak, zemiak, očistenú koreňovú zeleninu a kurací bujón. Polievku ochutíme rascou, korením a vegetou.

3. 

kel ružičkový mrazený 15 ks  fazuľové struky zelené mrazené 80 g  petržlenová vňať

Asi 15 minút pred koncom varenia (keď sú drobky a zelenina takmer mäkké) pridáme do polievky mrazený ružičkový kel a mrazené fazuľové struky (ak máme k dispozícii čerstvý kel, varíme o čosi dlhšie). Polievku dovaríme a dochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

4. 

Po dovarení vyberieme koreňovú zeleninu a zemiak, nakrájame a vložíme naspäť do polievky. Vyberieme aj kuracie drobky, poberáme z nich mäso, ktoré vrátime do polievky.

5. Domáce rezance

vajce slepačie 1 ks  soľ 3 g  múka hrubá 150 g

Z múky, vajca a soli vypracujeme tuhé cesto. Múky by malo byť presne toľko, koľko si vajce vezme.

Domáce rezance

6. 

Rozvaľkáme na pomúčenej doske na tak tenko, ako sa dá.

7. 

Cesto rozkrájame na rovnako hrubé pásy, ktoré pomúčime a naskladáme na seba.

8. 

Pokrájame na hrubšie rezance.

9. 

Rezance necháme chvíľu oschnúť

10. 

Uvaríme ich v osolenej vode s kvapkou oleja asi 2 - 3 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a po odkvapkaní vložíme do polievky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť