Kulajda

Chutná polievka z juhočeskej kuchyne.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 30 g  cibuľa 60 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a opražíme na masle.

2. 

huby sušené 25 g  zemiaky 150 g

Huby premyjeme a namočíme do vody. Zemiaky ošúpeme a pokrájame nadrobno.

3. 

múka hladká 30 g

Cibuľu poprášime múkou, premiešame a popražíme.

4. 

voda 1 l  soľ 1.5 ČL  bobkový list 2 ks  rasca mletá ½ ČL

Zalejeme vodou, dôkladne rozmiešame, pridáme scedené huby, zemiaky, soľ, rascu a bobkový list. Varíme do zmäknutia zemiakov.

5. 

kôpor

Kôpor umyjeme a nasekáme.

6. 

smotana 30% kyslá 250 ml

Polievku odstavíme z ohňa a primiešame smotanu s kôprom podľa chuti.

7. 

voda  soľ  ocot  vajce slepačie 4 ks

Vodu s trochou soli a octu privedieme do varu. Vajíčka varíme po jednom. Vajíčko rozklepneme do vody a pomaly varíme asi 2 minúty. Potom ho presunieme do studenej vody. Žĺtok vo vajíčku musí zostať z časti tekutý.

8. 

ocot

Do každej porcie polievky vložíme vajíčko a nakrojíme ho. Ozdobíme kôprom. Podávame s octom, ktorým si každý konzument môže polievku dochutiť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť