Všetky recepty > Polievky > Hubové polievky

Kulajda

Chutná polievka z juhočeskej kuchyne.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 30 g  cibuľa 60 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a opražíme na masle.

2. 

huby sušené 25 g  zemiaky 150 g

Huby premyjeme a namočíme do vody. Zemiaky ošúpeme a pokrájame nadrobno.

3. 

múka hladká 30 g

Cibuľu poprášime múkou, premiešame a popražíme.

4. 

voda 1 l  soľ 1.5 ČL  bobkový list 2 ks  rasca mletá ½ ČL

Zalejeme vodou, dôkladne rozmiešame, pridáme scedené huby, zemiaky, soľ, rascu a bobkový list. Varíme do zmäknutia zemiakov.

5. 

kôpor

Kôpor umyjeme a nasekáme.

6. 

smotana 30% kyslá 250 ml

Polievku odstavíme z ohňa a primiešame smotanu s kôprom podľa chuti.

7. 

voda  soľ  ocot  vajce slepačie 4 ks

Vodu s trochou soli a octu privedieme do varu. Vajíčka varíme po jednom. Vajíčko rozklepneme do vody a pomaly varíme asi 2 minúty. Potom ho presunieme do studenej vody. Žĺtok vo vajíčku musí zostať z časti tekutý.

8. 

ocot

Do každej porcie polievky vložíme vajíčko a nakrojíme ho. Ozdobíme kôprom. Podávame s octom, ktorým si každý konzument môže polievku dochutiť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť