svetvomne.sk

Kukuričná bábovka s gaštanovým pyré

Bezlepková bábovka, sladká napriek minimálnemu obsahu cukru. Obsahuje len cukor, ktorý sa nachádza v gaštanovom pyré plus trošku cukru na posype.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo  múka kukuričná

Menšiu formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. 

vaječný žĺtok 5 ks  gaštanové pyré mrazené 250 g

Žĺtky vymiešame s rozmrazeným gaštanovým pyré.

3. 

jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL  múka kukuričná 75 g

Sódu bikarbónu rozmiešame v múke.

4. 

olej olivový 30 ml

Do cesta vmiešame olej,...

5. 

...pripravenú múku...

6. 

vaječný bielok 5 ks  soľ

...a najprv polovicu vyšľahaných bielkov so štipkou soli.

7. 

Potom zľahka zamiešame druhú polovicu bielkov.

8. 

Nalejeme do formy, formou buchneme o stôl, aby sa cesto zarovnalo.

9. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

10. 

cukor práškový  džem ríbezľový

Vychladenú bábovku vyklopíme, pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom, nakrájame a papáme. Komu je málo sladká, nech si ju potrie s džemom :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť