RECEPTY

Kukuričná bábovka s gaštanovým pyré

Kukuričná bábovka s gaštanovým pyré

Bezlepková bábovka, sladká napriek minimálnemu obsahu cukru. Obsahuje len cukor, ktorý sa nachádza v gaštanovom pyré plus trošku cukru na posype.

recept,fotorecept,múka kukuričná,múka kukuričná,gaštanové pyré mrazené,Bábovky,Bezlepkové

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bábovky  Bezlepkové  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový-
džem ríbezľový-
gaštanové pyré mrazené250gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
maslo-
múka kukuričná-
múka kukuričná75gramov
olej olivový30mililitrov
soľ-
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov

 

Recept

1. 

maslo  múka kukuričná

Menšiu formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  gaštanové pyré mrazené 250 gramov

Žĺtky vymiešame s rozmrazeným gaštanovým pyré.

3. 

jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  múka kukuričná 75 gramov

Sódu bikarbónu rozmiešame v múke.

4. 

olej olivový 30 mililitrov

Do cesta vmiešame olej,...

5. 

...pripravenú múku...

6. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ

...a najprv polovicu vyšľahaných bielkov so štipkou soli.

7. 

Potom zľahka zamiešame druhú polovicu bielkov.

8. 

Forma na bábovku ø 22 cm

Nalejeme do formy, formou buchneme o stôl, aby sa cesto zarovnalo.

9. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

10. 

cukor práškový  džem ríbezľový

Vychladenú bábovku vyklopíme, pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom, nakrájame a papáme. Komu je málo sladká, nech si ju potrie s džemom :)

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies