svetvomne.sk

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheera - je obľúbený sladký indický koláčik. Je veľmi chutný a jeho príprava je nenáročná.

 

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 400 ml  mlieko plnotučné 3,5% 300 ml  cukor kryštálový 200 g

Vodu zmiešame s mliekom, nasypeme cukor a zahriatím necháme cukor rozpustiť. Odstavíme z ohňa.

2. 

kardamón mletý ½ ČL

Pridáme kardamón.

3. 

mandle 10 g  orechy kešu natural 25 g  hrozienka 25 g

Mandle, orechy a hrozienka nasekáme.

4. 

Prepustené maslo recept 50 g

V panvici rozpustíme maslo a prisypeme mandle, orechy a hrozienka.

5. 

Popražíme.

6. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 250 g

Prisypeme krupicu.

7. 

Krupicu premiešavame a ľahko popražíme.

8. 

Pomaly vlievame mlieko, a stále miešame.

9. 

Krupicu rozvárame a mlieko sa vstrebáva,...

10. 

...až získame hustú kašu, ťažšie premiešateľnej konzistencie.

11. 

Kašu naložíme na nerezovú tácku a lyžicou namočenou do vody ju rovnomerne, asi na výšku 1 - 1,5 cm, utlačíme. Necháme asi hodinu stuhnúť a vychladnúť.

12. 

Pokrájame a necháme dochladnúť.

13. 

Podávame priamo na tácke na ktorej sme ju pripravovali. Dezert je možné uložiť do chladničky, avšak pri podávaní by nemal byť studený.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť