Krémové rezy s mascarpone

Výborný zákusok s vanilkovým krémom a šľahačkou s mascarpone.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 7 ks  cukor kryštálový 8 PL  olej slnečnicový 2 PL  múka polohrubá 8 PL  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  kakao - prášok 2 PL

Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao.

Príprava cesta

2. 

Vylejeme striedavo na vymastený a pomúčený plech tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.

3. 

Pečieme pri 180-200 °C asi 10 minút. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť.

4. Príprava pudingového krému

mlieko polotučné 1,5% ½ l  puding vanilkový - prášok 40 g  cukor vanilkový 10 g

Do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom puding a vanilkový cukor. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

Príprava pudingového krému

5. 

maslo 250 g  cukor práškový 100 g

Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.

6. Príprava šľahačkového krému

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  mascarpone 250 g  cukor vanilkový 10 g  cukor práškový 2 PL

Smotanu vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha. Mascarpone vymiešame s cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku.

Príprava šľahačkového krému

7. Plnenie a zdobenie

Na vychladnutý plát nanesieme pudingový krém a zarovnáme. Zákusok nakrájame na kocky.

Plnenie a zdobenie

8. 

Na pudingový krém cukrárskym vreckom ozdobne nastriekame šľahačkový krém, podľa vlastnej fantázie. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť