RECEPTY

Krémeš s jahodovou penou

Krémeš s jahodovou penou

Recept na tak trochu iný, obľubený, klasický zákusok.

recept,fotorecept,cesto lístkové,cukor kryštálový,cukor kryštálový,puding vanilkový - prášok,jahody,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové550gramov
cukor kryštálový400gramov
cukor práškový-
cukor vanilkový15gramov
jahody500gramov
mlieko plnotučné 3,5%1liter
puding vanilkový - prášok100gramov
vajce slepačie6kusov
voda50mililitrov

 

Recept

1. Cesto

cesto lístkové 550 gramov

Vrchný a spodný plát zákusku upečieme z lístkového cesta - predpripraveného, rozvaľkaného a stočeného na papieri.

2. 

Cestá rozbalíme, popicháme špajdľou a postupne upečieme na plechu.

3. 

Jeden plát nakrájame na rovnaké štvorce.

4. Pudingová plnka

vajce slepačie 6 kusov  mlieko plnotučné 3,5% 1 liter  cukor kryštálový 150 gramov  cukor vanilkový 15 gramov  puding vanilkový - prášok 100 gramov

Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. V mlieku rozmiešame cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do horúceho nakoniec vmiešame žĺtky a prevaríme.

5. 

Horúci puding vylejeme na nepokrájaný plát upečeného cesta a rovnomerne rozotrieme.

6. Snehová plnka

jahody 500 gramov

Jahody odlístkujeme, umyjeme a odložíme si bokom 3 jahody na konečné ozdobovanie.

7. 

Ostatné zmixujeme na kašu ponorným mixérom.

8. 

cukor kryštálový 250 gramov  voda 50 mililitrov

Cukor rozvaríme s vodou na lepkavý sirup (15 minút).

9. 

Na sporák postavíme väčší hrniec s vodou a do neho vložíme menší hrniec. Vodu necháme zovrieť. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh.

10. 

Do snehu prilejeme rozmixované jahody a vyšľaháme hustú penu.

11. 

Penu preložíme do menšieho hrnca pripraveného na sporáku, pod ktorým nám vrie voda. Prilejeme horúci sirup.

12. 

Penu vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania uvaríme (asi 20 minút).

13. 

Tri polievkové lyžice peny vložíme do cukrárenského vrecka na ozdobovanie. Ostatnú uvarenú jahodovú penu v bohatej vrstve naložíme na puding, rovnomerne rozotrieme a okraje zarovnáme.

14. 

Na penu poukladáme štvorce upečeného lístkového cesta.

15. 

cukor práškový

Štvorce cesta pocukrujeme, a ozdobíme pripravenou penou vo vrecúšku a plátkami jahôd. Zákusok uložíme na hodinu do chladničky.

16. 

Pred podávaním rozkrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies