Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso

Králik na smotane

Jemné králičie mäsko v krémovej zeleninovej omáčke servírované s knedľou.

 

Počet porcií: 5

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava pácu

cibuľa 100 g  mrkva 200 g  petržlen 150 g  voda l  ocot PL  soľ ČL  bobkový list ks

Zeleninu očistíme, pokrájame, vložíme do hrnca, prilejeme vodu, ocot, pridáme soľ a bobkový list. Zeleninu privedieme do varu, odstavíme z ohňa a nálev - pác necháme vychladnúť.

Príprava pácu

2. Príprava králika

králik  kg

Králika umyjeme...

Príprava králika

3. 

... a naporcujeme na menšie časti.

4. Napácovanie mäsa

Pripravené králičie mäso vložíme do nálevu a necháme najmenej 12 hodín marinovať v chladničke.

Napácovanie mäsa

5. Varenie

Králika v náleve uvaríme do mäkka (60-80 minút). Potom mäso a bobkový list z hrnca vyberieme...

Varenie

6. Príprava omáčky

... a zeleninu najemno ponorným mixérom zmixujeme.

Príprava omáčky

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  múka hladká 45 g

V smotane a mlieku rozmiešame múku.

8. 

soľ

Omáčku uvedieme do varu, prilejeme zátrepku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Podľa chuti dosolíme.

9. 

Do horúcej omáčky povkladáme naspäť mäso, ktoré sa v nej prehreje, môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť