svetvomne.sk

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cibuľový základ

cibuľa 1.5 kg  masť bravčová 125 g  voda 200 ml

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno. Vo veľkom hrnci rozpustíme masť, pridáme cibuľu a 10 minút premiešavame. Dolejeme vodu a cibuľu za občasného premiešania necháme ďalších 10 minút pod pokrievkou podusiť.

Cibuľový základ

2. Hovädzie mäso

hovädzie mäso - močing 1.5 kg

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ho k cibuli, premiešavame kým sa mäso zatiahne.

Hovädzie mäso

3. 

soľ 3 ČL  korenie gulášové 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  paprika červená mletá 6 ČL

Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame soľ a koreniny.

4. 

voda 2 l

Mäso zalejeme zohriatou vodou a varíme za občasného miešania pod pokrievkou 60 minút.

5. Bravčové mäso

bravčové pliecko 1.5 kg  paprika 150 g  cesnak 10 g

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme ho k hovädziemu mäsu spolu s pretlačeným cesnakom a umytou, vyčistenou zelenou paprikou, jednou v celku a ostatnou nakrájanou. Všetko spolu ďalej varíme 30 minút.

Bravčové mäso

6. 

zemiaky 1.5 kg  paradajky sterilizované 400 g

Zemiaky očistíme a umyjeme. Jeden väčší zemiak si odložíme v celku do misky s vodou. Ostatné zemiaky pokrájame na kocky a pridáme ich k takmer uvarenému mäsu. Paradajky pokrájame a spolu s pretlakom v ktorom boli konzervované ich tiež pridáme k mäsu. Varíme do zmäknutia zemiakov cca 20 minút.

7. 

cesnak 10 g  soľ 3 ČL  papriková pasta - pikantná  majorán

Na záver do gulášu pridáme na kašu postrúhaný zemiak, ktorý sme si odložili. Dochutíme ďalším pretlačeným cesnakom, dosolíme, pridáme podľa chuti pikantnú paprikovú pastu a majoránku. Necháme prevrieť a naložíme si prvú - degustačnú porciu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť