RECEPTY

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.

recept,fotorecept,morské riasy Kombu,Zeleninové polievky,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Japonská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polievky

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

morské riasy Kombu20gramov
voda1liter

 

Recept

1. 

morské riasy Kombu 20 gramov

Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.

2. 

Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.

3. 

voda 1 liter

Riasy Kombu vložíme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

4. 

Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.

5. 

Hotový vývar precedíme cez papierovú kuchynskú servítku.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies