Kombu Dashi
Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.
recept,fotorecept,morské riasy Kombu,Zeleninové polievky,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Japonská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polievky
Japonská kuchyňa
Kategórie
Zeleninové polievky Vegánske recepty Vegetariánske recepty Japonská kuchyňa Bezlepkové Bezlaktózové Ázijská kuchyňa
Recept
1.
morské riasy Kombu 20 gramov
Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.
2.
Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.
4.
Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.
5.
Hotový vývar precedíme cez papierovú kuchynskú servítku.
Dobrú chuť!