svetvomne.sk

Koláč zo zakysaného mlieka

Pohárový koláč s použitím bieleho jogurtu, kefíru, acidofilného mlieka, kyslého mlieka či jednoducho "kýšky".

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava

mlieko kyslé 6 dl  cukor kryštálový 4 dl

Kyslé mlieko (acidofilné, kefír, biely domáci jogurt) vlejeme do misy. Vsypeme k nemu kryštálový cukor a premiešame.

Príprava

2. 

olej olivový 1 dl  cukor vanilkový 10 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 ČL  kakao - prášok 4 PL

Pridáme olivový olej, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, kakao a všetko spolu dobre premiešame. Dbáme na dobré rozpustenie sódy bikarbóny, vhodné je pred samotným jej vsypaním rozdrviť medzi prstami prípadné hrudky v nej.

3. 

múka hrubá 6 dl

Do zmesi zamiešame múku a dohladka vymiešame. Cesto vylejeme na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie (môžeme aj plech namiesto vyloženia papierom dobre vymastiť maslom a vysypať múkou).

4. 

müsli čokoládové 2 dl

Povrch cesta rovnomerne posypeme pripravenými musli.

5. Pečenie

Pripravený koláč vložíme do vopred rozohriatej rúry a pečieme na strednom stupni cca 30 minút. Pomocou drevenej špajdle skúsime či je koláč upečený, a to tak, že ju zapichneme do koláča a po vytiahnutí nám na jej konci nezostane lepivé cesto.

Pečenie

6. Servírovanie

cukor práškový 2 PL

Servírujeme pokrájaný na obdĺžniky, alebo kocky, posypaný práškovým cukrom.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť