RECEPTY

Kokosový srnčí chrbát

Kokosový srnčí chrbát

Sladký zákusok z kokosu s jemným čokoládovým krémom.

recept,fotorecept,cukor práškový,kokos strúhaný,maslo,maslo,Zákusky,

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový100gramov
kokos strúhaný120gramov
maslo-
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
múka hrubá40gramov
múka hrubá-
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok2kusy
čokoláda75gramov
čokoláda biela-

 

Recept

1. Korpus

vaječný bielok 4 kusy  cukor práškový 100 gramov

Bielky vyšľaháme na hustý sneh a vmiešame do nich cukor.

2. 

kokos strúhaný 120 gramov  múka hrubá 40 gramov

Primiešame kokosovú múčku a múku. Vznikne hustejšie cesto.

3. 

maslo  múka hrubá

Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne do nej rozotrieme cesto.

4. 

Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút pri miernej teplote.

5. Čokoládový krém

čokoláda 75 gramov  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov

Čokoládu rozpustíme v mlieku vo vodnom kúpeli.

6. 

vaječný žĺtok 2 kusy

Vmiešame žĺtka a čokoládovú masu prevaríme. Necháme vychladnúť.

7. 

maslo 100 gramov

Maslo nakrájame, necháme zmäknúť a dopenista ho vyšľaháme s čokoládovou masou.

8. Plnenie a zdobenie

Korpus vyklopíme z formy a prekrojíme ho pozdĺžne. Vrch podoberieme dlhým kuchynským nožom a na noži si ho necháme zložený bokom. Spodok potrieme 2/3 čokoládového krému a pomocou noža položíme na krém vrch korpusu.

9. 

Celý zákusok potrieme zvyšným krémom.

10. 

čokoláda biela

Rozpustíme bielu čokoládu a zákusok ozdobíme.

11. 

Uložíme do chladu a po úplnom stuhnutí servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies