svetvomne.sk

Kokosový koláčik so stéviou

Chutný zdravý koláč bez cukru. Jemnú sladkú chuť mu dodáva čerstvá stévia a kvalitná horká čokoláda ktorou je jemne ozdobený.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Spracovanie čerstvej stévie

Stévia Cukrová - rastlina 20 g

Stéviové lístky aj s byľami odstrihneme v potrebnom množstve. Opláchneme ich pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

Spracovanie čerstvej stévie

2. 

Stéviu nastriháme nožnicami na menšie kúsky a v kuchynskom sekáčiku nasekáme čo najjemnejšie.

3. 

voda 50 ml

Prilejeme trochu vody a premixujeme.

4. Cesto

mlieko acidofilné 3,6% 500 ml  mlieko plnotučné 3,5% 200 ml  vajce slepačie 4 ks  kokos strúhaný 200 g

V miske rozmiešame acidofilné mlieko, mlieko, vajíčka a kokos.

Cesto

5. 

Do cesta primiešame pripravenú stéviu...

6. 

múka polohrubá 250 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

... a múku s kypriacim práškom.

7. 

Do hladka rozmiešané cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (42x32 cm).

8. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 40 minút. Po upečení koláč rozkrájame a necháme vychladnúť.

9. 

čokoláda 85% 50 g

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.

10. 

Pomocou injekčnej striekačky koláčik jemne čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme stuhnúť v chlade a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť