Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Kokosové ježe

Recept na prípravu jednoduchého sviatočného pečiva.

 

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor práškový 250 g  vajce slepačie ks  maslo 80 g

Práškový cukor, vajcia a maslo vyšľaháme do hladka.

2. 

med PL  múka hladká 300 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g  mlieko polotučné 1,5% 150 ml

K zmesi pridáme teplý med, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.

3. 

Premiešame a cesto vylejeme (rovnomerne rozotrieme) na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút pri 180 stupňov dozlatista.

4. 

Po upečení a vychladnutí cesta, cesto nakrájame na pravidelné obdĺžniky.

5. 

maslo 200 g  kakao - prášok 30 g  cukor práškový 200 g  mlieko polotučné 1,5% 10 PL

Všetky suroviny na polevu (okrem rumu) rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme roztopiť.

6. 

rum PL

Po miernom vychladnutí pridáme rum.

7. 

Do čokoládovej polevy namáčame nakrájané cesto a obaľujeme v kokosovej múčke.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť