RECEPTY

Kokosové brmbolčeky

Kokosové brmbolčeky

Krehké kokosové kolieska plnené lekvárom. Kolieska sú potreté jemným krémom a obalené v kokose. Ideálne ako vianočné pečivo.

recept,fotorecept,maslo,maslo,kokos strúhaný,kokos strúhaný,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový125gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
cukor vanilkový20gramov
kokos strúhaný125gramov
kokos strúhaný-
lekvár ríbezľový-
maslo330gramov
mlieko polotučné 1,5%170mililitrov
múka hladká250gramov
múka hrubá2polievkové lyžice
poleva cukrárska čokoládová-
vaječný žĺtok1kus

 

Recept

1. Príprava cesta

maslo 250 gramov  múka hladká 250 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  kokos strúhaný 125 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  cukor práškový 125 gramov

Zmäknutý tuk, múku, cukor, kokos a žĺtok spolu zamiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odstáť.

2. 

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme z neho kolieska.

3. 

Kolieska poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180°C asi 7 minút (majú zostať bledé).

4. 

Upečené kokosové kolieska necháme chvíľu chladnúť.

5. 

lekvár ríbezľový

Kolieska natrieme kyslejším lekvárom a po dve spolu zlepíme.

6. Príprava plnky

mlieko polotučné 1,5% 170 mililitrov  múka hrubá 2 polievkové lyžice

Múku rozmiešame v troche studeného mlieka a spolu s ostatným mliekom uvaríme hustú kašu.

7. Plnenie a zdobenie

cukor práškový 3 polievkové lyžice  cukor vanilkový 10 gramov  maslo 80 gramov

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a postupne k nemu zašľaháme vychladnutú múčnu kašu. Vyšľaháme hladký krém. Vrch zlepených koliesok potrieme krémom.

8. 

kokos strúhaný

Kolieska obalíme v kokose.

9. 

poleva cukrárska čokoládová

Ozdobíme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies