Kokosové brmbolčeky

Krehké kokosové kolieska plnené lekvárom. Kolieska sú potreté jemným krémom a obalené v kokose. Ideálne ako vianočné pečivo.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

tuk stužený - margarín 250 g  múka hladká 250 g  cukor vanilkový 10 g  kokos strúhaný 125 g  vaječný žĺtok 1 ks  cukor práškový 125 g

Zmäknutý tuk, múku, cukor, kokos a žĺtok spolu zamiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odstáť.

Príprava cesta

2. 

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme z neho kolieska.

3. 

Kolieska poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180°C asi 7 minút (majú zostať bledé).

4. 

Upečené kokosové kolieska necháme chvíľu chladnúť.

5. 

lekvár ríbezľový

Kolieska natrieme kyslejším lekvárom a po dve spolu zlepíme.

6. Príprava plnky

mlieko polotučné 1,5% 170 ml  múka hrubá 2 PL

Múku rozmiešame v troche studeného mlieka a spolu s ostatným mliekom uvaríme hustú kašu.

Príprava plnky

7. Plnenie a zdobenie

cukor práškový 3 PL  cukor vanilkový 10 g  maslo 80 g

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a postupne k nemu zašľaháme vychladnutú múčnu kašu. Vyšľaháme hladký krém. Vrch zlepených koliesok potrieme krémom.

Plnenie a zdobenie

9. 

kokos strúhaný

Kolieska obalíme v kokose.

10. 

poleva cukrárska čokoládová

Ozdobíme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť