Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Knedľa s vajcom

Čo so zbytkom knedle z nedeľného obeda?
No predsa "knedľovajíčková klasika"! :)

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 250 g  masť bravčová 30 g

Cibuľu nadrobno nakrájame. Na panvici roztopíme masť a cibuľu na nej do karamelova opražíme.

2. 

knedľa 500 g

Knedľu pokrájame na čo najpravidelnejšie malé kocky.

3. 

Pridáme ju k cibuli a cca 10 minútovým miešaním ju opekáme. Jednotlivé hrany kociek sa opekaním sfarbia jemne dohneda. Dávame pozor aby neprihárali.

4. 

vajce slepačie ks

Tesne pred podávaním vlejeme rozšľahané vajíčka. Nesolíme - knedľa obsahuje dostatok soli.

5. 

Opäť dôkladne premiešavame, aby sa jednotlivé kocky knedle dobre obalili v tuhnúcom vajíčku.

6. 

Jedlo je vhodné aj pre menšie deti, na raňajky či večeru. Dospelým k pokrmu podávame čalamádu alebo kyslé uhorky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť