Kávový zákusok

Jemný kakaový korpus, kávový krém a šľahačka.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava piškótového cesta

vaječný žĺtok 4 ks  cukor kryštálový 140 g  olej slnečnicový 2 PL  voda 50 ml  kakao - prášok 2 PL  múka polohrubá 100 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g  vaječný bielok 4 ks  káva zrnková mletá 1 PL

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, teplú vodu, kakao, kávu, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.

Príprava piškótového cesta

2. Pečenie

Cesto vylejeme na plech (cca 30x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút pri 170°C.

Pečenie

3. Príprava kávového krému

mlieko polotučné 1,5% 500 ml  puding karamelový - prášok 60 g  káva čierna instantná 1 PL

Najskôr uvaríme puding: do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom karamelový pudingový prášok a instantnú kávu. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania vychladíme.

Príprava kávového krému

4. 

maslo 200 g  cukor práškový 90 g

Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor a vyšľaháme hladký krém.

5. Príprava šľahačky

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  cukor vanilkový 10 g  stužovač šľahačky 5 g

Smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha.

Príprava šľahačky

6. Pnenie a zdobenie

Na vychladnutý plát nanesieme kávový krém a zarovnáme.

Pnenie a zdobenie

7. 

Na krém natrieme šľahačku a pomocou vidličky urobíme ozdobné ryhy. Posypeme kakaom, kávou alebo strúhanou čokoládou. Zákusok necháme dobre vychladiť, pokrájame na kocky a podávame.

 

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť