Kávový keks

Jednoduchý a chutný kávový keks.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

káva čierna instantná 5 ČL  voda 100 ml  cukor kryštálový 100 g

Instantnú kávu zalejeme v hrnčeku vriacou vodou. Cukor na miernom ohni necháme skaramelizovať.

2. 

Do skaramelizovaného cukru prilejeme kávu, rozmiešame a necháme roztok vychladnúť.

3. 

cukor práškový 150 g  maslo 130 g  vajce slepačie 2 ks  cukor vanilkový 10 g  kypriaci prášok do pečiva 5 g  múka hladká 500 g

Z cukru, masla, vajec, vanilkového cukru, múky, kypriaceho prášku a kávového roztoku vymiesime hladké cesto. Cesto necháme v chlade stuhnúť.

4. 

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho štvorce.

5. 

poleva cukrárska biela

Keksy upečieme v stredne teplej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. Po vychladnutí ich polejeme rozpustenou bielou čokoládovou polevou a a môžeme ich ozdobiť jemnými cukrárenskými ozdobami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť