Všetky recepty > Zákusky a koláče > Dezerty

Kávovo-syrový múčnik

Dezert na spôsob "cheesecake" s jemnou kávovo-čokoládovou plnkou.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Korpus

sušienky maslové 300 g  maslo 160 g

Sušienky najemno rozdrvíme valčekom na cesto, alebo posekáme v elektrickom sekáčiku. Maslo rozpustíme a zalejeme ním podrvené sušienky. Vypracujeme cesto ktoré nie je úplne kompaktné.

Korpus

2. 

Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno tortovej formy a poriadne ho utlačíme.

3. Plnka

čokoláda na varenie 55% 170 g

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladiť (nesmie stuhnúť, ani byť príliš horúca).

Plnka

4. 

syr Bambino 250 g  tvaroh jemný nízkotučný 250 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 ml  vajce slepačie ks  cukor práškový 100 g  káva čierna instantná ČL

Do hlbšej misky vložíme krémový syr, tvaroh, smotanu, pridáme vajcia, cukor, kávu a rozpustenú čokoládu.

5. 

Zmes vyšľaháme do peny.

6. 

Čokoládovú plnku vylejeme do tortovej formy na sušienkový korpus.

7. 

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme hlboký plech naplnený vodou. Koláč umiestnime na mriežku nad plech. V tomto vodnom kúpeli dezert pečieme pri teplote 160-170°C 60 minút.

8. 

Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru vypneme, pootvoríme a necháme 2 hodiny koláč v rúre na zbytkovom teple dopekať a chladnúť. Za ten čas nám takmer úplne stuhne.

9. 

cukor vanilkový  cukor práškový

Vychladnutý múčnik vložíme najmenej na štyri hodiny do chladničky, potom ho jemne ozdobíme cukrom, uvoľníme nožom okraje formy a formu odstránime. Môžeme servírovať.

10. Tip na zdobenie

Vystrihneme si kruh z papiera (servítky) o priemere tortovej formy, preložíme ho na štvrtiny a vzniknutý roh odstrihneme do oblúka. Vznikne nám otvor v tvare kolieska.

Tip na zdobenie

11. 

Potom kruh preložený na štvrtiny ešte raz preložíme a vystrihneme polovály, po rozložení vznikne šablóna kvetu.

12. 

Šablónu položíme na tortu a vzniknuté otvory posypeme vanilkovým (práškovým) cukrom.

13. 

Šablónu opatrne odstránime.

14. 

Opäť ju na múčnik položíme tak, aby otvory vychádzali medzi už vytvorené lupienky. Opäť do otvorov nasypeme cukor a šablónu odstránime.

15. 

Týmto spôsobom zdobíme múčnik až tesne pred podávaním. Cukor by sa nám pri predčasnom ozdobení na ňom roztopil.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť