Kávovníky

Vynikajúce kávové mini keksy s čokoládou a mandľou navrchu.

 

Počet porcií: 25

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Čokoládovo- kávová zmes

espresso 50 ml  čokoláda 85% 100 g

Uvaríme silné espresso. Horkú čokoládu nalámanú na menšie kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli. Do roztopenej čokolády pridáme espresso.

Čokoládovo- kávová zmes

2. Príprava cesta

maslo 100 g  cukor práškový 50 g  vaječný žĺtok 1 ks

Maslo necháme trochu povoliť. Nakrájame ho na menšie kúsky, ktoré vymiešame s práškovým cukrom a vaječným žĺtkom.

Príprava cesta

3. Vypracujeme cesto

múka polohrubá 200 g

Do zmesi vmiešame 1 polievkovú lyžicu čokoládovo- kávovej zmesi. Primiešame múku a vypracujeme cesto.

Vypracujeme cesto

4. Pečieme

Cesto necháme hodinu odležať v chlade. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 150 ° C. Cesto rozvaľkáme na placku vysokú asi 3 mm a vykrajujeme buď kvetinky alebo kolieska. Jednotlivé kúsky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme 10 minút pri 150 ° C.

Pečieme

5. Zdobíme

poleva cukrárska oriešková 50 g  mandle sladké jadrá 50 g

Na polovicu vychladených koliesok nanesieme vždy čajovú lyžičku čokoládovo- kávovej zmesi a prikryjeme zvyšnými kolieskami. Ozdobíme cukrárskou polevou a jadrami sladkých mandlí.

Zdobíme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť