svetvomne.sk

Kávová bábovka s rumom

Bábovka len pre veľkých.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 150 g

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny.

2. 

rum 30 ml  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

Postupne do zmesi zapracujeme rum a mlieko.

3. 

kakao - prášok 2 PL  káva čierna instantná 2 PL

Dobre vmiešame kakao a kávu.

4. 

maslo 100 g  múka polohrubá 400 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g

Pridáme rozpustené, vychladené maslo a primiešame múku s práškom do pečiva.

5. 

maslo  múka polohrubá

Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a dohladka vymiešané cesto do formy vlejeme.

6. 

cukor vanilkový 10 g  cukor práškový 10 g

Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 160°C. Po upečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, vyklopíme a posypeme mixom cukrov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť