Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Kávová bábovka s rumom

Bábovka len pre veľkých.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 150 g

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny.

2. 

rum 30 ml  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

Postupne do zmesi zapracujeme rum a mlieko.

3. 

kakao - prášok 2 PL  káva čierna instantná 2 PL

Dobre vmiešame kakao a kávu.

4. 

maslo 100 g  múka polohrubá 400 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g

Pridáme rozpustené, vychladené maslo a primiešame múku s práškom do pečiva.

5. 

maslo  múka polohrubá

Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a dohladka vymiešané cesto do formy vlejeme.

6. 

cukor vanilkový 10 g  cukor práškový 10 g

Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 160°C. Po upečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, vyklopíme a posypeme mixom cukrov.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť