Karlovarské toastové knedličky

Chutná prílohová knedľa z toastového chleba.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

chlieb toastový 600 g  maslo 80 g

Toastový chlieb pokrájame na kocky a opečieme na masle.

2. 

Vložíme do hlbšej misky.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  soľ ½ ČL  muškátový orech mletý  vaječný žĺtok 3 ks

V mlieku rozmiešame soľ, štipku muškátového orieška a žĺtka.

4. 

petržlenová vňať 40 g

Zalejeme chlieb, premiešame a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

5. 

vaječný bielok 3 ks

Nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

6. 

maslo

Zmes rozdelíme na polovicu. Každú polovicu vytvarujeme do valčeka a zabalíme do potravinárskej fólie potretej maslom.

7. 

Knedličky 20 minút uvaríme v pare. Vhodné je použiť parný hrniec. Podávame teplé, pokrájané na kolieska.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť