Karlovarská knedľa

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely 6 ks  mlieko polotučné 1,5% 2 dl  muškátový kvet ¼ ČL  soľ ½ ČL

Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.

2. 

vajce slepačie 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 3 dl  múka hrubá 250 g

Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

3. 

Cesto vytvarujeme do tvaru knedle a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedľu variť aj vo vode, prípadne zabalenú v celofáne.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť