Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Knedle

Karlovarská knedľa

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely 6 ks  mlieko polotučné 1,5% 2 dl  muškátový kvet ¼ ČL  soľ ½ ČL

Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.

2. 

vajce slepačie 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 3 dl  múka hrubá 250 g

Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

3. 

Cesto vytvarujeme do tvaru knedle a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedľu variť aj vo vode, prípadne zabalenú v celofáne.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť