svetvomne.sk

Karfiolový smotanovo majonézový šalát

Chutný šalát k pečenému i vyprážanému mäsu.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

karfiol 1.2 kg

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme, vložíme do hrnca so studenou vodou, pridáme soľ a uvaríme do chrumkava. Pozor na rozvarenie. Scedíme, vychladíme a nasekáme.

2. 

paprika červená 300 g

Očistíme červenú papriku, umyjeme a nakrájame na menšie kocky.

3. 

paprika zelená 300 g

Tak isto ako červenú, pripravíme si aj zelenú papriku.

4. 

šunka bravčová dusená 400 g

Na kocky nakrájame šunku.

5. 

Všetky ingrediencie spolu dôkladne zmiešame.

6. 

syr Eidam 200 g

Na malé kocky pokrájame syr a vmiešame do šalátu.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 600 g  majonéza light 200 g  korenie biele mleté 1 ČL

Smotanu zamiešame s majonézou a bielym korením. Dresing vmiešame do šalátu a šalát vložíme do chladničky. Necháme 24 hodín odležať. Počas tohto času šalát niekoľkokrát premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť