RECEPTY

Karfiolová praženica

Karfiolová praženica

Klasický recept na prípravu karfiola na spôsob "mozočka". Pokrm bez pridania soli je vhodný aj pre malé deti.

recept,fotorecept,vajce slepačie,karfiol,cibuľa,maslo,Bezmäsité hlavné jedlá,Jedlá pre deti,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa150gramov
karfiol800gramov
maslo30gramov
olej olivový2polievkové lyžice
soľ-
soľ morská-
vajce slepačie8kusov
voda-
voda50mililitrov

 

Recept

1. 

karfiol 800 gramov  voda  soľ morská

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme v slanej vode.

2. 

Vodu zlejeme a karfiol najemno, nie na kašu, pomačkáme.

3. 

cibuľa 150 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice  voda 50 mililitrov

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Podlejeme trochou vody a cibuľu ešte podusíme.

4. 

Pridáme pripravený karfiol, premiešame.

5. 

vajce slepačie 8 kusov  soľ  maslo 30 gramov

Vajíčka rozbijeme do misky a rozmiešame. Pridáme ich ku karfiolu a za stáleho miešania varíme do úplného zrazenia vajec. Osolíme a vmiešame kúsok masla.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies