Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Karfiolová praženica

Klasický recept na prípravu karfiola na spôsob "mozočka". Pokrm bez pridania soli je vhodný aj pre malé deti.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

karfiol 800 g  voda  soľ morská

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme v slanej vode.

2. 

Vodu zlejeme a karfiol najemno, nie na kašu, pomačkáme.

3. 

cibuľa 150 g  olej olivový PL  voda 50 ml

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Podlejeme trochou vody a cibuľu ešte podusíme.

4. 

Pridáme pripravený karfiol, premiešame.

5. 

vajce slepačie ks  soľ  maslo 30 g

Vajíčka rozbijeme do misky a rozmiešame. Pridáme ich ku karfiolu a za stáleho miešania varíme do úplného zrazenia vajec. Osolíme a vmiešame kúsok masla.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť