Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Karfiolová praženica

Klasický recept na prípravu karfiola na spôsob "mozočka". Pokrm bez pridania soli je vhodný aj pre malé deti.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

karfiol 800 g  voda  soľ morská

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme v slanej vode.

2. 

Vodu zlejeme a karfiol najemno, nie na kašu, pomačkáme.

3. 

cibuľa 150 g  olej olivový 2 PL  voda 50 ml

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Podlejeme trochou vody a cibuľu ešte podusíme.

4. 

Pridáme pripravený karfiol, premiešame.

5. 

vajce slepačie 8 ks  soľ  maslo 30 g

Vajíčka rozbijeme do misky a rozmiešame. Pridáme ich ku karfiolu a za stáleho miešania varíme do úplného zrazenia vajec. Osolíme a vmiešame kúsok masla.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť