Kardamónový ryžový nákyp s jablkami

Voňavý ryžový nákyp, takmer zákusok :)

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko nízkotučné 0,5% 1.5 l  cukor trstinový 2 PL  kardamón mletý 1 ČL  ryža guľatozrnná 350 g

V mlieku rozmiešame cukor necháme zovrieť. Pridáme ryžu a asi za 20 minút ju za častého miešania rozvaríme. Vmiešame kardamón a necháme vychladnúť.

2. 

vaječný žĺtok 5 ks  cukor trstinový 100 g

Žĺtky vymiešame s cukrom.

3. 

olej kokosový 50 g

Primiešame kokosový olej...

4. 

...a vychladenú ryžu.

5. 

Stévia Cukrová - rastlina

Do ryže vmiešame, ak máme, lístky stévie.

6. 

jablká 750 g

Jablká ošúpeme, odstránime jaderníky...

7. 

... a postrúhame na tenké plátky.

8. 

olej kokosový

Pekáč vymastíme olejom a rozložíme polovicu ryžovej kaše.

9. 

cukor škoricový 2 PL

Na ryžu rozložíme jablká a posypeme škoricovým cukrom, alebo len mletou škoricou.

11. 

Navrstvíme druhú polovicu ryžu. Vložíme do rozohriatej rúry a 45 minút pečieme pri teplote 180-200°C.

12. 

vaječný bielok 5 ks  Stévia - prášok 2 PL  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 1 PL

Vaječné bielka vyšľaháme na tuhý sneh, primiešame stéviu a karob (prípadne práškový cukor a kakao).

13. 

Na upečený nákyp natrieme sneh z bielkov a necháme 5 minút v rúre zapiecť. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme 15 minút postupne chladnúť. Potom vyberieme a necháme dochladnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť