svetvomne.sk

Karbonátky

Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové mleté mäso 500 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ¾ ČL  paprika červená mletá ½ ČL  soľ zeleninová ¼ ČL  majorán ½ ČL  cesnak 2 strúčiky  vajce slepačie 1 ks  pečivo biele 2 ks  mlieko polotučné 1,5%

Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, mletou červenou paprikou, zeleninovou soľou, majoránkou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a v mlieku rozmočeným (a vyžmýkaným) pečivom.

2. 

strúhanka

Z mäsovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

3. 

Guľky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, aby sa dobre prepiekli z oboch strán asi 5 minút.

4. 

Opražené karbonátky necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od oleja.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť