Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Karbonátky

Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové mleté mäso 500 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ¾ ČL  paprika červená mletá ½ ČL  soľ zeleninová ¼ ČL  majoránka ½ ČL  cesnak 2 strúčiky  vajce slepačie 1 ks  pečivo biele 2 ks  mlieko polotučné 1,5%

Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, mletou červenou paprikou, zeleninovou soľou, majoránkou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a v mlieku rozmočeným (a vyžmýkaným) pečivom.

2. 

strúhanka

Z mäsovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

3. 

Guľky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, aby sa dobre prepiekli z oboch strán asi 5 minút.

4. 

Opražené karbonátky necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od oleja.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť