svetvomne.sk

Karamelový maxi veterník

Milujete veterníky a odrádza vás pomerne náročná príprava či predchádzajúce nezdary? Skúste náš maxi veterník a neoľutujete. Chutí klasicky úžasne a za úspech pri jeho príprave sa môžeme zaručiť :)

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 500 ml  maslo 155 g

Vodu mierne zohrejeme v hrnci a rozpustíme v nej maslo.

2. 

múka hladká 155 g

Prisypeme múku, zamiešame a privedieme do varu.

3. 

Na miernom plameni 10 min cesto varíme - odpaľujeme, čiže miešame a miešame.

4. 

vajce slepačie 6 ks

Cesto necháme vychladnúť a postupne, po jednom, rozmiešavame v ňom vajíčka.

5. 

Polovicu cesta rovnomerne rozotrieme do silikónovej formy na koláč s priemerom 28 cm. V inej forme použijeme pri pečení papier na pečenie.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame!

7. 

Vychladený korpus preložíme na veľký tanier hore dnom. Do chladnej formy rozotrieme druhú polovicu cesta.

8. 

Upečieme ako prvý korpus a necháme vychladnúť.

9. 

mlieko polotučné 1,5% 600 ml  cukor kryštálový 25 g  puding karamelový - prášok 80 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vychladnúť.

10. 

maslo 150 g  cukor práškový 100 g

Maslo vymiešame s cukrom.

11. 

Maslo spojíme s pudingom a vymiešame hladký krém. Krém natrieme na pripravený korpus na tanieri.

12. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 ml  stužovač šľahačky 15 g

Vyšľaháme smotanu a šľahačku natrieme na krém. Na šľahačku preložíme druhý korpus, už nie hore dnom :)

13. 

cukor kryštálový 200 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml

Z cukru upálime karamel. Opatrne prilejeme smotanu (pení) a rozmiešame.

14. 

Karamelom polejeme vrch veterníka a tiež natrieme pomocou štetca boky.

15. 

Veterník uložíme do chladničky najmenej na 6 hodín. Pred podávaním nakrájame na tortové rezy (doporučujeme použiť zúbkovaný nôž a spočiatku, kým prekrojíme vrchný korpus, jemné krájanie).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť