Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Karamelový maxi veterník

Milujete veterníky a odrádza vás pomerne náročná príprava či predchádzajúce nezdary? Skúste náš maxi veterník a neoľutujete. Chutí klasicky úžasne a za úspech pri jeho príprave sa môžeme zaručiť :)

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 500 ml  maslo 155 g

Vodu mierne zohrejeme v hrnci a rozpustíme v nej maslo.

2. 

múka hladká 155 g

Prisypeme múku, zamiešame a privedieme do varu.

3. 

Na miernom plameni 10 min cesto varíme - odpaľujeme, čiže miešame a miešame.

4. 

vajce slepačie 6 ks

Cesto necháme vychladnúť a postupne, po jednom, rozmiešavame v ňom vajíčka.

5. 

Polovicu cesta rovnomerne rozotrieme do silikónovej formy na koláč s priemerom 28 cm. V inej forme použijeme pri pečení papier na pečenie.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame!

7. 

Vychladený korpus preložíme na veľký tanier hore dnom. Do chladnej formy rozotrieme druhú polovicu cesta.

8. 

Upečieme ako prvý korpus a necháme vychladnúť.

9. 

mlieko polotučné 1,5% 600 ml  cukor kryštálový 25 g  puding karamelový - prášok 80 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vychladnúť.

10. 

maslo 150 g  cukor práškový 100 g

Maslo vymiešame s cukrom.

11. 

Maslo spojíme s pudingom a vymiešame hladký krém. Krém natrieme na pripravený korpus na tanieri.

12. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 ml  stužovač šľahačky 15 g

Vyšľaháme smotanu a šľahačku natrieme na krém. Na šľahačku preložíme druhý korpus, už nie hore dnom :)

13. 

cukor kryštálový 200 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml

Z cukru upálime karamel. Opatrne prilejeme smotanu (pení) a rozmiešame.

14. 

Karamelom polejeme vrch veterníka a tiež natrieme pomocou štetca boky.

15. 

Veterník uložíme do chladničky najmenej na 6 hodín. Pred podávaním nakrájame na tortové rezy (doporučujeme použiť zúbkovaný nôž a spočiatku, kým prekrojíme vrchný korpus, jemné krájanie).

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť