svetvomne.sk

Karamelový koláč

Jemný koláčik k nedeľnej kávičke.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko sladené kondenzované 400 g

Kondenzované mlieko varíme vo vode, zakryté v hrnci, 2 hodiny. Potom vodu vylejeme, konzervu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť. Môžeme použiť aj hotový produkt - karamelové kondenzované mlieko - to už nemusíme variť.

2. Korpus

čokoláda na varenie 55% 60 g  maslo 100 g

Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.

Korpus

3. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 60 g  kakao - prášok 10 g

Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom.

4. 

mlieko plnotučné 3,5% 50 ml

Primiešame vychladené, rozpustené maslo s čokoládou a mlieko.

5. 

múka polohrubá 150 g  kypriaci prášok do pečiva 5 g  maslo  múka polohrubá

Vmiešame múku s lyžičkou kypriaceho prášku a cesto vylejeme na menší, vymastený, múkou vysypaný pekáč (20x30cm).

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 20 minút.

7. Karamelový krém

mlieko plnotučné 3,5% 400 ml  puding karamelový - prášok 40 g  múka hladká 40 g

Z mlieka, pudingového prášku, hladkej múky a karamelového kondenzovaného mlieka uvaríme puding.

Karamelový krém

8. 

Puding za občasného premiešavania necháme vychladnúť.

9. 

vaječný bielok 4 ks

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

10. 

cukor kryštálový 100 g

Sneh prevaríme nad parou a primiešame do neho cukor. Cukru môžeme pridať viac alebo menej, podľa toho, aký sladký chceme mať krém.

11. 

Prevarený sneh z bielkov zašľaháme do karamelového pudingu.

12. 

Najemno vyšľahaný krém natrieme na korpus a necháme v chladničke stuhnúť najmenej 2-3 hodiny.

13. 

Potom koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou, opäť necháme zachladiť a po nakrájaní môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť