RECEPTY

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Jemný koláčik k nedeľnej kávičke.

recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),čokoláda na varenie 55%,puding karamelový - prášok,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor práškový60gramov
kakao - prášok10gramov
kypriaci prášok do pečiva5gramov
maslo100gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%450mililitrov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)400gramov
múka hladká40gramov
múka polohrubá150gramov
múka polohrubá-
puding karamelový - prášok40gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
čokoláda na varenie 55%60gramov

 

Recept

1. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 400 gramov

Kondenzované mlieko varíme vo vode, zakryté v hrnci, 2 hodiny. Potom vodu vylejeme, konzervu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť. Môžeme použiť aj hotový produkt - karamelové kondenzované mlieko - to už nemusíme variť.

2. Korpus

čokoláda na varenie 55% 60 gramov  maslo 100 gramov

Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.

3. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov  kakao - prášok 10 gramov

Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom.

4. 

mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov

Primiešame vychladené, rozpustené maslo s čokoládou a mlieko.

5. 

múka polohrubá 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 5 gramov  maslo  múka polohrubá

Vmiešame múku s lyžičkou kypriaceho prášku a cesto vylejeme na menší, vymastený, múkou vysypaný pekáč (20x30cm).

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 20 minút.

7. Karamelový krém

mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  puding karamelový - prášok 40 gramov  múka hladká 40 gramov

Z mlieka, pudingového prášku, hladkej múky a karamelového kondenzovaného mlieka uvaríme puding.

8. 

Puding za občasného premiešavania necháme vychladnúť.

9. 

vaječný bielok 4 kusy

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

10. 

cukor kryštálový 100 gramov

Sneh prevaríme nad parou a primiešame do neho cukor. Cukru môžeme pridať viac alebo menej, podľa toho, aký sladký chceme mať krém.

11. 

Prevarený sneh z bielkov zašľaháme do karamelového pudingu.

12. 

Najemno vyšľahaný krém natrieme na korpus a necháme v chladničke stuhnúť najmenej 2-3 hodiny.

13. 

Potom koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou, opäť necháme zachladiť a po nakrájaní môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies