Karamelovo-orechové šišky

Obľúbená, nepečená, vianočná maškrtka.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor kryštálový 350 g

Cukor nasypeme do hlbšieho hrnca a zahrievaním skaramelizujeme.

2. 

mlieko sladené kondenzované 397 g

Prilejeme kondenzované mlieko a za stáleho miešania, na ohni, necháme vzniknutú hmotu roztopiť.

3. 

maslo 250 g

Odstavíme z ohňa, pridáme maslo a miešame kým sa dôkladne rozpustí v karameli.

4. 

orechy vlašské mleté 50 g

Primiešame orechy.

5. 

burizóny ryžové 140 g

Prisypeme burizóny a dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

6. 

Z teplej zmesi tvoríme v rukách guľôčky, vytvarujeme ich do šišky a kladieme na plech. Ruky si čas od času opláchneme studenou vodou. Maškrty skladujeme v chlade, najlepšie sú na tretí deň od prípravy, preto doporučujeme dôkladne schovať :) 2 hodiny pred podávaním premiestnime z chladu do izbovej teploty, aby ľahko zmäkli.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť