Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Karamelovo orechová kocka

Skvelý recept na zákusok s orechovo karamelovým krémom, potiahnutý marcipánovou hmotou.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Orechový korpus

vajce slepačie 5 ks  cukor kryštálový 100 g  olej slnečnicový 1 PL  voda 50 ml  múka hladká 80 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  orechy vlašské mleté 5 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny, postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

Orechový korpus

2. Vanilkový korpus

vajce slepačie 5 ks  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 1 PL  voda 50 ml  múka hladká 100 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Podľa postupu v predchádzajúcom kroku upečieme aj vanilkový korpus, len vynecháme orechy.

Vanilkový korpus

3. Karamelová plnka

mlieko sladené kondenzované 1 ks  maslo 300 g

Sladené kondenzované mlieko varíme neotvorené v plechovke asi dve hodiny. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí skaramelizované mlieko vyšľaháme so zmäknutým maslom.

Karamelová plnka

4. Orechová plnka

orechy vlašské mleté 170 g  cukor vanilkový 1 ks  cukor práškový 7 PL  maslo 50 g  rum

Mleté orechy, vanilkový, práškový cukor, maslo a trošku rumu zmiešame dohromady.

Orechová plnka

5. Plnenie

Spodnú časť zákusku tvorí orechový korpus, naň navrstvíme a zarovnáme orechovú masu, na ktorú potom rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Asi štvrtinu krému si odložíme na potretie vanilkového korpusu a dozdobenie. Prikryjeme vrchným vanilkovým korpusom, ktorý natenko potrieme odloženým krémom, aby sa naň prilepila marcipánová hmota.

Plnenie

6. Marcipánová hmota

tuk stužený - margarín 100 g  mlieko sušené 100 g  cukor práškový 100 g

Stužený tuk, sušené mlieko, cukor a mandľovú esenciu spolu zmiesime. Na pocukrovanom sáčku rozvaľkáme na takú veľkosť, aby pokryla celý povrch zákusku.

Marcipánová hmota

7. Dozdobenie

Pomocou valčeka ju opatrne prenesieme na zákusok a kraje zrežeme. Po stuhnutí hotový zákusok krájame na kocky. Každú kocku dozdobíme zvyšným krémom.

Dozdobenie

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť