Karamelovo orechová kocka

Skvelý recept na zákusok s orechovo karamelovým krémom, potiahnutý marcipánovou hmotou.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Orechový korpus

vajce slepačie 5 ks  cukor kryštálový 100 g  olej slnečnicový 1 PL  voda 50 ml  múka hladká 80 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  orechy vlašské mleté 5 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny, postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

Orechový korpus

2. Vanilkový korpus

vajce slepačie 5 ks  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 1 PL  voda 50 ml  múka hladká 100 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Podľa postupu v predchádzajúcom kroku upečieme aj vanilkový korpus, len vynecháme orechy.

Vanilkový korpus

3. Karamelová plnka

mlieko sladené kondenzované 1 ks  maslo 300 g

Sladené kondenzované mlieko varíme neotvorené v plechovke asi dve hodiny. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí skaramelizované mlieko vyšľaháme so zmäknutým maslom.

Karamelová plnka

4. Orechová plnka

orechy vlašské mleté 170 g  cukor vanilkový 1 ks  cukor práškový 7 PL  maslo 50 g  rum

Mleté orechy, vanilkový, práškový cukor, maslo a trošku rumu zmiešame dohromady.

Orechová plnka

5. Plnenie

Spodnú časť zákusku tvorí orechový korpus, naň navrstvíme a zarovnáme orechovú masu, na ktorú potom rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Asi štvrtinu krému si odložíme na potretie vanilkového korpusu a dozdobenie. Prikryjeme vrchným vanilkovým korpusom, ktorý natenko potrieme odloženým krémom, aby sa naň prilepila marcipánová hmota.

Plnenie

6. Marcipánová hmota

tuk stužený - margarín 100 g  mlieko sušené 100 g  cukor práškový 100 g

Stužený tuk, sušené mlieko, cukor a mandľovú esenciu spolu zmiesime. Na pocukrovanom sáčku rozvaľkáme na takú veľkosť, aby pokryla celý povrch zákusku.

Marcipánová hmota

7. Dozdobenie

Pomocou valčeka ju opatrne prenesieme na zákusok a kraje zrežeme. Po stuhnutí hotový zákusok krájame na kocky. Každú kocku dozdobíme zvyšným krémom.

Dozdobenie

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť